Nieuws Noordhove-Seghwaert

Home > Noordhove - Seghwaert > Nieuws Noordhove-Seghwaert

Nieuws Noordhove-Seghwaert

RSS

Het laatste nieuws van en over uw wijk wordt samengesteld in samenwerking met de bewonersverenigingen en de partners van het wijkteam, zoals de wijkagenten, de welzijnsorganisaties en de woningcorporaties.

 • Uitreiking chapeaubeeldje Seghwaert

  (06-12-2022)

  Op 24 november 2022 hebben Diane en Berry Andriessen uit handen van Wim Blansjaar (wijkwethouder van Seghwaert) het chapeaubeeldje ontvangen.

  Lees meer
 • Feestelijke afsluiting project Kom naar Buiten

  (02-12-2022)

  Het Kom naar Buiten-project is op donderdag 24 november 2022 feestelijk afgesloten. Er was een diner voor alle betrokkenen van de ruim 40 activiteiten waar Kom naar Buiten bij aansloot. Alle betrokken vrijwilligers en initiatiefnemers werden bedankt voor hun inzet en zorg in de wijken. Tijdens het diner werd teruggeblikt op alle prachtige evenementen van de afgelopen periode. Ook werden er nieuwe contacten gelegd en werd genoten van een heerlijke maaltijd.

  Lees meer
 • Voorlichtingsbijeenkomst: Lekker en gezond eten in de decembermaand

  (29-11-2022)

  In de decembermaand zijn er een hoop verleidingen op het gebied van eten en drinken. Hoe gaat u hier op een gezonde manier mee om en behoudt u ook aan het einde van het jaar uw gezonde leefstijl? 

  Lees meer
 • Werk aan de weg: vervanging verkeerslichten

  (17-11-2022)

  De verkeerslichten op de kruisingen Aziëweg/Toneellaan en J.L. van Rijweg/Vlamingstraat worden vervangen. Zij maken plaats voor 'slimme' stoplichten. Deze kunnen het verkeer slimmer regelen.

  Lees meer
 • Op zoek naar gespreksleiders 'Opvoeden Samen Aanpakken'

  (08-11-2022)

  Voor het project 'Opvoeden Samen Aanpakken' is Piëzo op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die gespreksleider willen zijn. De gespreksleider begeleidt groepsgesprekken van ouders en opvoeders over het opvoeden en opgroeien van hun kinderen. Het delen van ervaringen en het beleven van (h)erkenning staan daarbij centraal.

  Lees meer
 • Officiële onthulling straatnaambord Henk Oskampad

  (04-11-2022)

  Vandaag is het straatnaambord onthuld van het Henk Oskampad. Henk Oskam zette zich jarenlang in om dit historische pad te herstellen en zo een volledige omloop rond de oude dorpskern aan te kunnen bieden aan Zoetermeerders.

  Lees meer
 • Spellen lenen uit de spelletjeskast!

  (25-10-2022)

  Inwoners van Seghwaert die wel houden van gezelligheid en een beetje competitie kunnen sinds kort terecht bij de spelletjeskast. Dit is een kast vol met spellen die iedereen mag lenen. Er staan spelletjes in voor jong en oud. Liefhebbers mogen deze zo lang lenen als ze willen.

  Lees meer
 • Vrijwillige huiswerkbegeleiders helpen met kansengelijkheid

  (25-10-2022)

  Heeft u 's middags één of twee uurtjes tijd? Dan verwelkomen we u graag als vrijwillige huiswerkbegeleider van een Studieplek. U helpt tegen kansenongelijkheid.

  Lees meer
 • Wilt u mensen helpen met taal? Word taalvrijwilliger!

  (18-10-2022)

  Stichting Piëzo is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om anderen te helpen en te stimuleren bij het spreken, lezen en schrijven van de Nederlandse taal. Als vrijwilliger wordt u ingezet voor verschillende activiteiten. Tijden zijn altijd in overleg en u krijgt een training.

  Lees meer
 • Actieve bewoners in het zonnetje gezet

  (12-10-2022)

  Op zaterdag 1 oktober organiseerde de gemeente een speciale bedankochtend. Deze ochtend zijn alle bewoners die zwerfafval opruimen, of die een stukje groen of een afvalbak adopteren in het zonnetje gezet. Een stuk groen of een afvalbak adopteren, betekent dat bewoners zorgen voor een 'geadopteerd' stukje groen of een afvalbak. Zij zorgen dat het groen mooi blijft en de afvalbak netjes geleegd wordt. Maar liefst 250 bewoners kwamen naar het Oranje Nassau College aan de Parkdreef. En gelukkig kon het dit jaar weer, want de laatste bedankochtend was door de coronamaatregelen al twee jaar geleden.

  Lees meer
 • Sportlessen voor ouder en kind

  (05-10-2022)

  Wilt u samen met uw kind fit worden? Maak dan gratis kennis met de ouder-kind sportlessen. Ga samen de uitdaging aan en verbeter jullie conditie, kracht en uithoudingsvermogen!

  Lees meer
 • Start mbo 2 Helpende Zorg en Welzijn bij Piëzo en MboRijnland

  (27-09-2022)

  Onlangs is weer een enthousiaste groep deelnemers gestart met de opleiding mbo 2 Helpende Zorg en Welzijn. De deelnemers vergroten hiermee hun kansen op de arbeidsmarkt.

  Lees meer
 • Geslaagde eerste editie van Noordhove Ontmoet

  (13-09-2022)

  Afgelopen zaterdag (10 september) vond de eerste editie plaats van Noordhove Ontmoet, een evenement voor en door bewoners uit de wijk.

  Lees meer
 • Haak- en Brei café in 't Wijklab

  (07-09-2022)

  Bent u creatief of wilt u creatief worden? Houdt u van haken en/of breien? En vindt u het leuk om dit samen met anderen te doen? Kom dan naar het Haak en Brei café in 't Wijklab!

  Lees meer
 • Wijkactieplan Seghwaert 2022

  (21-04-2022)

  Het wijkteam van Seghwaert werkt samen met bewoners en andere (vrijwilligers)organisaties aan de leefbaarheid, veiligheid en gezelligheid in de wijk. Het wijkteam bestaat uit vertegenwoordigers van de gemeente, woningcorporaties, politie, zorg-, culturele- en welzijnsinstellingen en vrijwilligersorganisaties. Hier vindt u een overzicht van de leden van het wijkteam.

  Lees meer
 • Wijkactieplan Noordhove 2022

  (21-04-2022)

  Het wijkteam van Noordhove werkt samen met bewoners en andere (vrijwilligers)organisaties aan de leefbaarheid, veiligheid en gezelligheid in de wijk. Het wijkteam bestaat uit vertegenwoordigers van de gemeente, woningcorporaties, politie, zorg-, culturele- en welzijnsinstellingen en vrijwilligersorganisaties. Hier vindt u een overzicht van de leden van het wijkteam.

  Lees meer

Contact

Telefoon: 14 079

Iets melden

Sneller meldingen doen via app

Iets verloren of gevonden

www.zoetermeer.nl/verloren-gevonden

Kies een wijk:

Wijk
Wijken in Zoetermeer (imagemap) Oosterheem Bedrijventerreinen Rokkeveen Meerzicht Driemanspolder Dorp Buitengebied Buytenwegh - De Leyens Centrum Palenstein Noordhove Seghwaert