Nieuws Noordhove-Seghwaert

Home > Noordhove - Seghwaert > Nieuws Noordhove-Seghwaert

Nieuws Noordhove-Seghwaert

RSS

Het laatste nieuws van en over uw wijk wordt samengesteld in samenwerking met de bewonersverenigingen en de partners van het wijkteam, zoals de wijkagenten, de welzijnsorganisaties en de woningcorporaties.

 • Werken aan de weg Oostweg

  (30-06-2022)

  Van 8 juli 20.00 uur tot en met 25 juli 2022 6.00 uur vinden er werkzaamheden plaats aan het asfalt, viaducten en verkeerslichten aan de Oostweg. Tijdens de werkzaamheden wordt de Oostweg, gedeelte tussen Máximaplein en Zuidweg, in beide richtingen afgesloten. En zijn de op- en afritten naar de A12 ook afgesloten.

  Lees meer
 • Piëzo verlengd Taal & Toekomst

  (29-06-2022)

  Het project Taal & Toekomst, bedoeld om de taal- en toekomstvaardigheden van migrantenjongeren te verbeteren, blijkt een heel groot succes in Zoetermeer. Stichting Piëzo rolde dit landelijke project een aantal jaar geleden uit in Zoetermeer.

  Lees meer
 • Informatiebijeenkomst: Een gezond brein en voeding

  (28-06-2022)

  Een gezond brein en voeding; wat hebben deze twee met elkaar te maken? Wat kunt u zelf doen om de gezondheid van uw brein te bevorderen? Hoe gezond eet u? Tijdens de informatiebijeenkomst bij Piëzo in de Wijktuin Noordhove op dinsdagmiddag 5 juli komt een diëtist van Goudenhart hierover een voorlichting verzorgen. Uiteraard is er ook ruimte om vragen te stellen aan de diëtist.

  Lees meer
 • Zomerfeest De Touwladder groot succes

  (24-06-2022)

  Ruim 400 ouders met kinderen bezochten het Zomerfeest van De Touwladder. Dankzij het mooie weer en de goede organisatie van De Touwladder was het Zomerfeest een groot succes.

  Lees meer
 • Piëzo zoekt creatieve vrijwilligers

  (21-06-2022)

  In de zomervakantie organiseren wij in Palenstein elke vrijdagmiddag gezellige en creatieve activiteiten voor kinderen uit de wijk. Heeft u deze zomermaanden wat tijd over, bent u creatief en werkt u graag met kinderen? Dan bent u de persoon die we zoeken. Ook na de zomervakantie organiseren wij diverse creatieve activiteiten voor kinderen en blijft u natuurlijk van harte welkom.

  Lees meer
 • Groot parkeeronderzoek in Zoetermeer

  (09-06-2022)

  De gemeente wil graag een compleet beeld van het parkeren in de stad. Een onderzoeksbureau kreeg daarom opdracht van de gemeente om een groot onderzoek uit te voeren. In alle wijken en straten van de stad gaan veldwerkers op pad om geparkeerde auto's te tellen op de openbare weg. Zowel overdag als 's nachts. Dus ook bij u in de straat!

  Lees meer
 • Energietoeslag voor huishoudens met een laag inkomen

  (02-06-2022)

  De energietoeslag is een toeslag voor huishoudens met een laag inkomen. U kunt de toeslag eenmalig krijgen om u te helpen met het betalen van uw energierekening.

  Lees meer
 • Vanaf 1 juli zijn rookmelders verplicht in uw woning

  (02-06-2022)

  Vanaf 1 juli 2022 is het verplicht in Nederland om rookmelders in huis te hebben. De rookmelderverplichting geldt voor zowel koop- als huurhuizen. Heeft u nog geen rookmelders, dan is dit het moment om ze aan te schaffen. Op iedere woonverdieping en in besloten ruimtes waar een vluchtroute doorheen loopt moet een rookmelder hangen.

  Lees meer
 • Versoepeling maatregelen parkeerplaats Irisvaart/Holpijlvaart

  (02-06-2022)

  Sinds begin dit jaar heeft de gemeente bij de parkeerplaats aan de Irisvaart/Holpijlvaart /Egelkopsvaart een aantal maatregelen ingevoerd om de overlast in de buurt aan te pakken. Een van de maatregelen was cameratoezicht tot 1 juni 2022. Er is op dit moment geen aanleiding om het cameratoezicht te verlengen. De camera wordt dan ook in juni weggehaald. Het toezicht door politie en handhaving blijft wel aangescherpt.

  Lees meer
 • Extra afvalbakken in de Gaarden- en Veldenbuurt in Seghwaert

  (30-05-2022)

  In de Velden- en Gaardenbuurt zijn in mei in beide buurten een 6-tal extra afvalbakken geplaatst. Dit is gedaan in opvolging van met de buurtbewoners opgestelde buurtactieplannen. Deze plannen zijn opgesteld tijdens de pilot wijkgericht werken, die eind vorig jaar is afgelopen. In het kader van deze pilot was er voor beide buurten 25.000 euro beschikbaar om samen met bewoners acties te bepalen die hun buurt verbeteren. De bewoners konden de acties zelf bepalen en vervolgens hun stem uitbrengen op de door de buurt aangedragen acties. Dit om de prioriteit van de acties te bepalen.

  Lees meer
 • Heeft u een vraag of wilt u iets melden?

  (24-05-2022)

  Heeft u een vraag of wilt u een melding maken? Maar weet u niet waar u hiervoor terecht kunt? In Zoetermeer zijn er verschillende meldpunten. Wij helpen u graag op weg.

  Lees meer
 • Stichting Piëzo zoekt computervrijwilligers

  (24-05-2022)

  Stichting Piëzo is op zoek naar enthousiaste computervrijwilligers. Vindt u het leuk om uw kennis van computers in te zetten in een organisatie waar uw talent centraal staat?

  Lees meer
 • Bespaaractie huurders: Vergeet uw pakket niet!

  (18-05-2022)

  Bij alle huishoudens met een huurwoning is de afgelopen maanden een bezorger langs geweest met een spaarpakket. Was u niet thuis? Dan heeft u een ophaalbriefje gekregen om uw pakket af te halen bij één van de ophaalpunten in de stad. Vergeet dit niet te doen! Ophalen kan tot en met zaterdag 2 juli.

  Lees meer
 • Spelen en ontmoeten voor (groot)ouders en (klein)kinderen bij Piëzo in Wijktuin Noordhove

  (11-05-2022)

  In Wijktuin Noordhove, achter basisscholen De Buut en De Baanbreker (Da Sangalloruimte 10), is elke dinsdag- en donderdagmiddag van 12.30 uur tot 14.30 uur Ouder & Kind café. 

  Lees meer
 • In Seghwaert en Noordhove is de Wijk aan Zet!

  (26-04-2022)

  Elke dinsdag zijn de wijkregisseur en gebiedsbeheerder van Seghwaert en Noordhove tussen 13.30 uur en 14.30 uur aanwezig in het Wijklab Seghwaert (aan de Koeienweide 2) om met bewoners in gesprek te gaan over hun ideeën voor de wijk. Dus mocht u een goed idee hebben dat uw buurt in Seghwaert of Noordhove nog beter, leuker en mooier maakt kom dan langs voor een gesprek, want Samen maken we de Wijk! Goede ideeën komen daarbij in aanmerking voor een (wijk aan zet) bijdrage vanuit de gemeente. Meer informatie hierover kunt u vinden op Subsidie - Wijk aan Zet.

  Lees meer
 • Piëzo TalentenAcademie start met beroepen gezondheidszorg

  (25-04-2022)

  Na de meivakantie start de Piëzo TalentenAcademie met beroepen in de gezondheidszorg.

  Lees meer
 • Wijkactieplan Seghwaert 2022

  (21-04-2022)

  Het wijkteam van Seghwaert werkt samen met bewoners en andere (vrijwilligers)organisaties aan de leefbaarheid, veiligheid en gezelligheid in de wijk. Het wijkteam bestaat uit vertegenwoordigers van de gemeente, woningcorporaties, politie, zorg-, culturele- en welzijnsinstellingen en vrijwilligersorganisaties. Hier vindt u een overzicht van de leden van het wijkteam.

  Lees meer
 • Wijkactieplan Noordhove 2022

  (21-04-2022)

  Het wijkteam van Noordhove werkt samen met bewoners en andere (vrijwilligers)organisaties aan de leefbaarheid, veiligheid en gezelligheid in de wijk. Het wijkteam bestaat uit vertegenwoordigers van de gemeente, woningcorporaties, politie, zorg-, culturele- en welzijnsinstellingen en vrijwilligersorganisaties. Hier vindt u een overzicht van de leden van het wijkteam.

  Lees meer
 • Buurt 'De Boomgaard' heeft een eigen AED

  (14-04-2022)

  Sinds september vorig jaar startte de bewoners van de Jonagoldhof een buurt whatsapp preventie. En daar bleef het niet bij. Inmiddels hangt er in de brandgang tussen de Jonagoldhof en de Granny Smithhof een eigen AED om door de buurt te kunnen gebruiken.

  Lees meer
 • Duurzaamheidsweek Greenteam basisscholen Zoetermeer

  (08-04-2022)

  In de week van 28 maart tot en met 1 april 2022 hebben acht basisscholen meegedaan aan een door het Greenteam Zoetermeer georganiseerde duurzaamheidsweek. Het Greenteam Zoetermeer bestaat uit middelbare scholieren van het Alfrink College, het Erasmus College, het Oranje Nassau College en het Picasso College. Dit team zet zich in om zoveel mogelijk Zoetermeerders bewust te maken van duurzaamheid, groen en klimaat. En richt zich met name op de jongeren. Daarom wil het Greenteam zich ook uitbreiden naar basisscholen in Zoetermeer.

  Lees meer
 • 'Kom naar buiten' ging langs bij de heropening van Wijklab Seghwaert

  (05-04-2022)

  Op woensdag 30 maart was de feestelijke heropening van het Wijklab Seghwaert. Het was een leuke bijeenkomst waar vele bewoners van Seghwaert, van jong tot oud, hebben genoten van een hapje, drankje en leuke activiteiten.

  Lees meer
 • Samenwerking LangeLand Ziekenhuis en Bezoekvrouwen Piëzo

  (05-04-2022)

  Bezoekvrouwen van Stichting Piëzo werken al lange tijd succesvol samen met het LangeLand Ziekenhuis. Bezoekvrouwen zijn getrainde en ervaringsdeskundige vrijwilligers taal en cultuur. Zo kunnen zij bijvoorbeeld in het ziekenhuis meegaan naar afspraken bij artsen of helpen bij de voorbereiding van alles rond de geboorte van een kindje.

  Lees meer

Contact

Telefoon: 14 079

Iets melden

Sneller meldingen doen via app

Iets verloren of gevonden

www.zoetermeer.nl/verloren-gevonden

Kies een wijk:

Wijk
Wijken in Zoetermeer (imagemap) Oosterheem Bedrijventerreinen Rokkeveen Meerzicht Driemanspolder Dorp Buitengebied Buytenwegh - De Leyens Centrum Palenstein Noordhove Seghwaert