Actieve bewoners in het zonnetje gezet

Home > Noordhove - Seghwaert > Nieuws Noordhove-Seghwaert > Actieve bewoners in het zonnetje gezet

Actieve bewoners in het zonnetje gezet

RSS

Op zaterdag 1 oktober organiseerde de gemeente een speciale bedankochtend. Deze ochtend zijn alle bewoners die zwerfafval opruimen, of die een stukje groen of een afvalbak adopteren in het zonnetje gezet. Een stuk groen of een afvalbak adopteren, betekent dat bewoners zorgen voor een 'geadopteerd' stukje groen of een afvalbak. Zij zorgen dat het groen mooi blijft en de afvalbak netjes geleegd wordt. Maar liefst 250 bewoners kwamen naar het Oranje Nassau College aan de Parkdreef. En gelukkig kon het dit jaar weer, want de laatste bedankochtend was door de coronamaatregelen al twee jaar geleden.

Complimenten

Wethouder Blansjaar opende de bedankochtend. Hij gaf complimenten aan de vrijwilligers en vertelde dat steeds meer inwoners hun stad een stukje schoner willen maken. De afgelopen twee jaar zijn er maar liefst 400 afvalknijpers om afval mee van de grond te rapen, uitgedeeld aan bewoners! De komende tijd gaat wethouder Blansjaar vaker met vrijwilligers meelopen en hen bedanken voor hun inzet. Na de opening van de wethouder volgde de presentatie van het Greenteam Zoetermeer.

Veel activiteiten

Er waren dit jaar veel activiteiten en presentaties. Zo konden bewoners een korte cursus volgen over de aloë vera plant, een pompoen versieren, sieraden van afval en een egelhuisje maken of oesterzwammen kweken. Daarnaast werd er informatie gegeven over adoptiegroen en een wormhotel. In het schrijfcafé konden bewoners schrijven over 'Samen maken we Zoetermeer mooi'. Van plastic dopjes maakten bewoners onder leiding van Nikki Hes van Lang Leve Plastic een plantenpot. De ochtend werd afgesloten met een quiz over plastic en een heerlijke lunch. De vrijwilligers gingen na afloop tevreden naar huis. Een bewoner omschreef de ochtend als volgt: ‘Zo perfect georganiseerd, ... een mooi programma, leuke en informatieve workshops, een lekkere lunch en een heel gezellige sfeer!’

Ook uw steentje bijdragen?

Wilt u ook helpen om de stad een stukje schoner en fleuriger te maken? Hoe u adoptiegroen aanvraagt leest u via www.zoetermeer.nl/adoptiegroen. Wilt u meer informatie over het project 'Schoon is gewoon' of wilt u materialen aanvragen om zwerfafval op te ruimen? Dat kan via schoonisgewoon@zoetermeer.nl.

  

  

  

  

Contact

Telefoon: 14 079

Iets melden

Sneller meldingen doen via app

Iets verloren of gevonden

www.zoetermeer.nl/verloren-gevonden

Kies een wijk:

Wijk
Wijken in Zoetermeer (imagemap) Oosterheem Bedrijventerreinen Rokkeveen Meerzicht Driemanspolder Dorp Buitengebied Buytenwegh - De Leyens Centrum Palenstein Noordhove Seghwaert