Groot parkeeronderzoek in Zoetermeer

Home > Noordhove - Seghwaert > Nieuws Noordhove-Seghwaert > Groot parkeeronderzoek in Zoetermeer

Groot parkeeronderzoek in Zoetermeer

RSS

De gemeente wil graag een compleet beeld van het parkeren in de stad. Een onderzoeksbureau kreeg daarom opdracht van de gemeente om een groot onderzoek uit te voeren. In alle wijken en straten van de stad gaan veldwerkers op pad om geparkeerde auto's te tellen op de openbare weg. Zowel overdag als 's nachts. Dus ook bij u in de straat!

Het onderzoek vindt plaats van 11 juni tot 3 juli op verschillende dagen van de week. In deze periode kunt u in uw straat de veldwerkers tegenkomen. Ook maken ze gebruik van een zogenaamde scanauto.

De gemeenteraad heeft om dit onderzoek gevraagd. Het parkeeronderzoek helpt gemeente bij het maken van ruimtelijke plannen. Bijvoorbeeld bij het bijbouwen van winkels of bedrijfspanden waar parkeren nodig is. Maar het helpt ook bij het beantwoorden van vragen van bewoners.

Wat merkt u van het onderzoek?

U kunt de veldwerkers herkennen aan oranje verkeershesjes. Ook rijdt er een scanauto door de straten. De scanauto telt unieke kentekens, maar scant de cijfers en letters op de kentekens niet. In elke straat van Zoetermeer wordt drie keer geteld: op een doordeweekse middag, midden in nacht en op zaterdagmiddag. Het kan dus zijn dat u in uw straat een paar mensen met felgekleurde hesjes ziet lopen of dat de scanauto door uw straat rijdt.

Contact

Telefoon: 14 079

Iets melden

Sneller meldingen doen via app

Iets verloren of gevonden

www.zoetermeer.nl/verloren-gevonden

Kies een wijk:

Wijk
Wijken in Zoetermeer (imagemap) Oosterheem Bedrijventerreinen Rokkeveen Meerzicht Driemanspolder Dorp Buitengebied Buytenwegh - De Leyens Centrum Palenstein Noordhove Seghwaert