Wijklab Seghwaert

Home > Noordhove - Seghwaert > Wijklab Seghwaert

Wijklab Seghwaert

logo WijklabAlle bewoners van Seghwaert en Noordhove zijn op de maandagmiddag, dinsdagochtend- en middag en woensdagmiddag welkom voor een kopje koffie/thee, een gezellig gesprekje en voor de deelname aan de activiteiten die in het Wijklab (aan de Koeienweide 2) worden georganiseerd. Er worden onder meer activiteiten voor kinderen en jongeren, culturele activiteiten voor volwassenen, inloopspreekuren van de wijkcoach, wijkagenten, het Meerpunt en de sociaal makelaar van InZet en rondtochten door scootmobielclub Scootzo georganiseerd.

Programma juli en augustus 2022

Maandag
13.00 uur - 17.00 uur Open inloop
Tijdens deze open inloop bent u welkom voor een gezellig kopje koffie of thee. Bewoners en wijkpartners kunnen tijdens deze open inloop activiteiten organiseren voor andere wijkbewoners.
Activiteiten aanmelden kan in het Wijklab of via noordhove-seghwaert@zoetermeer.nl
Dinsdag
09.00 uur - 10.30 uur Meerpunt verzorgt in het Wijklab een gezellige koffieochtend voor ouders en opvoeders (elke 4e dinsdag van de maand)
Iedereen is op de dinsdagochtend welkom voor een gezellig kopje koffie of thee, maar ook voor vragen, informatie en workshops over opvoeden en opgroeien in Seghwaert. Ineke van het Meerpunt is aanwezig voor al uw vragen.
13.30 uur - 14.30 uur Samen maken we de wijk - Inloopspreekuur wijkregisseur & gebiedsbeheerder
De wijkregisseur en de gebiedsbeheerder gaan graag met u in gesprek over uw ideeën voor de wijk.
14.30 uur - 15.30 uur Inloopspreekuur wijkagenten Seghwaert en Noordhove
Bij de wijkagenten kunt u terecht voor meldingen en informatie over openbare orde en veiligheid.
14.30 uur - 15.30 uur Inloopspreekuur sociaal makelaar InZet (elke 1e en 3e dinsdag van de maand)
Bij de sociaal makelaar van InZet kunt u terecht met vragen over activiteiten, dagbesteding, vrijwilligerswerk, welzijn op recept of andere aan welzijn gerelateerde zaken in Seghwaert en Noordhove. Ook kan ze al uw vragen over InZet beantwoorden.
15.00 uur - 16.00 uur Inloopspreekuur Wijkcoach/ Meldpunt bezorgd
Voor al uw vragen en meldingen over zorgen (bijv. eenzaamheid, stress en zelfverwaarlozing) met betrekking tot mensen die zelf niet de stap (kunnen) maken om contact op te nemen met hulpverlening.
16.00 uur - 18.00 uur Buurtwerk: Activiteiten voor en door jongeren
De jongerenwerkers van Buurtwerk organiseren activiteiten voor en door jongeren in de leeftijd van 10 tot 23 jaar. Ook kunnen jongeren terecht bij Buurtwerk voor informatie, voorlichting en advies.
16.00 uur - 18.00 uur Speelgoedbank Ikros nu om de week aanwezig in het Wijklab (elke 2e en 4e dinsdag van de maand)
Spelen is voor kinderen belangrijk voor hun ontwikkeling. Speelgoedbank IKROS Zoetermeer zorgt ervoor dat kinderen van ouders die wat minder te besteden hebben toch kunnen spelen. Bij Ikros kan ieder kind van 0 - 13 jaar met een ZoetermeerPas of MeVe pas iedere maand gratis speelgoed komen uitzoeken. Meer informatie: www.speelgoedbankikros.nl
Woensdag
13.00 uur - 14.00 uur Scootmobielclub Scootzo (elke 1e woensdag van de maand)
Aanmelden kan via: scootzo@kpnmail.nl of telefonisch via 06-54926288 (Raymond Himmelreich). Deelname is gratis.
14.00 uur - 15.30 uur Kinder(knutsel)club
Astrid organiseert elke woensdag knutselactiviteiten voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar. Astrid vraagt een bijdrage van 1 euro per kind. Kinderen met een Zoetermeerpas kunnen gratis deelnemen. Voor meer informatie en aanmelden kunt u langskomen of contact opnemen met Astrid Adriaanse via gilsassie@ziggo.nl

Zelf activiteiten organiseren in het wijklab

Op de maandag, dinsdag en woensdag is er nog ruimte voor bewoners en (vrijwilligers)organisaties in de wijk om zelf activiteiten te organiseren in het Wijklab Seghwaert (Koeienweide 2). Voor meer informatie of vragen kunt u mailen naar noordhove-seghwaert@zoetermeer.nl of kom gezellig langs in het Wijklab!

De openingstijden van het Wijklab Seghwaert zijn:

  • Maandag van 13.00 uur tot 17.00 uur
  • Dinsdag van 9.00 uur tot 18.00 uur
  • Woensdag van 13.00 uur tot 17.00 uur

Contact

Telefoon: 14 079

Iets melden

Sneller meldingen doen via app

Iets verloren of gevonden

www.zoetermeer.nl/verloren-gevonden

Kies een wijk:

Wijk
Wijken in Zoetermeer (imagemap) Oosterheem Bedrijventerreinen Rokkeveen Meerzicht Driemanspolder Dorp Buitengebied Buytenwegh - De Leyens Centrum Palenstein Noordhove Seghwaert